Over Bridgescout

Met Bridgescout® vaar je veiliger

Iedereen in de binnenvaart is bekend met brugaanvaringen en de gevolgen die dit met zich meebrengt. Schade aan de stuurhut en andere onderdelen van het schip, maar ook oponthoud en het risico op milieuvervuiling. Verzekeringsprocedures zijn tijdsintensief en ook de premie wordt beïnvloed door de schade. Naast de praktische ongemakken bij een aanvaring lopen ook de kapitein en opvarenden risico. Lichamelijk, maar ook psychisch.

Aanvaringen krijgen volop aandacht in de media. Vandaag de dag worden nieuwsberichten, foto’s en video’s snel verspreid door social mediakanalen als Facebook en Twitter. Dit soort nieuwsberichten leiden tot imagoschade voor rederijen. Veiligheid aan boord wordt in twijfel getrokken. Bridgescout® voorkomt aanvaringen en bovenstaande krantenkoppen. Met Bridgescout® vaar je veiliger en worden onnodige schades en slachtoffers voorkomen.

Brughoogtedetectiesysteem

Beginnen met scannen

Vanaf 500 meter tot een object begint Bridgescout® met scannen.

Melding

Vanaf 300 meter tot een object is Bridgescout® in de mogelijkheid een melding te genereren. Indien de stuurhut te hoog staat om een naderend object te passeren, wordt er (tijdig) een alarm gegenereerd.

Database

Unieke, door Bridgescout BV ontwikkelde, database met objecten

De oplossing

Bridgescout® is een brughoogtedetectiesysteem. Vanaf 300 meter tot een object is Bridgescout® in de mogelijkheid een melding te genereren. Indien de stuurhut te hoog staat om een naderend object te passeren, wordt er (tijdig) een alarm gegenereerd. Kapitein dient de stuurhut te laten zakken tot Bridgescout® voldoende doorvaarthoogte detecteert. Bridgescout® maakt gebruik van een absolute meting. Mocht de hoogte van een object in de praktijk afwijken of is er een hoge(re) waterstand door regen, is dit voor Bridgescout® geen probleem. Bridgescout® is niet afhankelijk van omgevingsfactoren en maakt een real time scan om te beoordelen of er voldoende doorvaarthoogte is.

Bridgescout®-meldingen zijn overzichtelijk. Vanaf 500 meter tot een object licht het paneel in de stuurhut op (blauw scherm). Op dit moment attendeert het Bridgescout®-systeem de kapitein al op een naderend object. Alertheid is een onderdeel in het voorkomen van aanvaringen. Wanneer er onvoldoende doorvaarthoogte is, komt er waarschuwing op het paneel in de stuurhut (rood scherm) en zal er een (akoestisch) alarm te horen zijn. Als de stuurhut voldoende laag is, meldt Bridgescout® dit. Wanneer het zicht van de Bridgescout® geblokkeerd wordt volgt hiervan ook een melding (oranje scherm).

Bridgescout®, uw hulp bij brughoogtedetectie.