RIVER ADVICE

RIVER ADVICE

Waarom Bridgescout®:

Riviercruiseschepen hebben te maken met hoge waterstanden en (te) lage bruggen, hetgeen het risico op brugaanvaringen verhoogt. Er wordt getracht, eventueel met aanpassingen in het vaarschema, cruises zoveel mogelijk hun route op de toegezegde tijden te laten volgen, maar hiermee neemt het risico op aanvaringen toe. Naast de veiligheid van opvarenden (passagiers), de logistieke organisatie rondom vervangend vervoer en de schade aan het schip, is er ook het risico op imagoschade.

Samenwerking RIVER ADVICE AG & SENSOR MARITIME

Trots om onze partnership met RIVER ADVICE, marktleider in de passagiersvaart op de Europese wateren, aan te kondigen. Opzet van het partnership is het delen van kennis en expertise en het ontwikkelen van sensor oplossingen om de veiligheid in de binnenvaart te vergroten. Partnership met veel potentie daar RIVER ADVICE [..] en SENSOR MARITIME, als onderdeel van de SENSOR GROEP, 25 jaar kennis en expertise op het gebied van sensor oplossingen heeft.

Partnership wordt bezegeld met de inbedrijfstelling van Bridgescout® aan boord van alle schepen binnen de Avalon-vloot. Dit zijn meteen ook de eerste schepen die voorzien worden van onze nieuwe ontwikkeling; Bridgescout® IO. Bridgescout® IO is een hard- en softwareplatform; dit maakt het mogelijk om Bridgescout® te combineren met additionele sensor oplossingen, maar ook het wing control panel als toevoeging. Op deze manier wordt ook de buitenbediening voorzien van een alarm op het moment dat de stuurhut onvoldoende laag staat voor een veilige doorvaart.