Brughoogtemeting binnenvaart

Bridgescout by Sensor Maritime > Brughoogte hoogtemeting binnenvaart

HOOGTEMETING VOOR DE BINNENVAART

Diversiteit in bruggen en wisselende diepgang en waterstanden maken dat de elke keer opnieuw berekend moet worden. Hoe groter de afstand tot de brug, hoe moeilijker de doorvaarthoogte te beoordelen is. Hoogtemeting op bruggen in de binnenvaart is zinvol. Vooral bij beperkt zicht, in de nacht of regen, nemen (lage) bruggen namelijk onnodige risico’s met zich mee.

BRUGHOOGTE METING DOOR BRIDGESCOUT®

Sensor Maritime heeft het Bridgescout®-systeem ontwikkeld. Bridgescout® is een brughoogtedetectiesysteem voor de binnenvaart. Het systeem maakt gebruik van een absolute hoogtemeting. Mocht de brughoogte in de praktijk afwijken of is er een hoge(re) waterstand door regen, is dit voor Bridgescout® geen probleem. Hoogtemeting door Bridgescout® is niet afhankelijk van omgevingsfactoren. Bridgescout® maakt een real time scan om te beoordelen of er voldoende doorvaarthoogte is. Bridgescout® is ontwikkeld om het aantal aanvaringen en het risico op aanvaringen te verminderen.

PRINCIPE VAN BRIDGESCOUT®

Door middel van een nauwkeurig laser scansysteem wordt een meting verricht. Om te beoordelen of een schip onder een object door kan, wordt door middel van afstand- en hoekmetingen de brughoogte ten opzichte van de sensor gemeten. Vanaf 500 meter tot een object begint Bridgescout® met scannen, op basis van het door Sensor Maritime ontwikkelde Bridgescout®-kaartsysteem. Vanaf 300 meter tot een object is Bridgescout® in de mogelijkheid een melding te genereren. Indien de stuurhut te hoog staat om een naderend object te passeren, er onvoldoende doorvaarthoogte is, wordt er (tijdig) een alarm gegenereerd. Bridgescout® informeert de kapitein over een potentieel risico tot aanvaring.

Met Bridgescout® vaar je veiliger