Brugaanvaringen binnenvaart

Bridgescout by Sensor Maritime > Brug aanvaringen binnenvaart

AANVARINGEN IN DE BINNENVAART

Iedereen is bekend met aanvaringen in de binnenvaart; aanvaringen in de binnenvaart komen regelmatig voor. Bridgescout® is ontwikkeld om het aantal aanvaringen en het risico op aanvaringen te verminderen. Het systeem informeert de kapitein of de stuurhut voldoende laag staat om een naderende brug te passeren.

Bijna alle binnenvaartschepen hebben een in hoogte te verstellen stuurhut. Hoe groter de afstand tot de brug, hoe moeilijker de doorvaarthoogte te beoordelen is. Vooral bij beperkt zicht, in de nacht of regen, neemt dit onnodige risico’s met zich mee. Ook is er altijd het risico van onoplettendheid, bijvoorbeeld door vermoeidheid of information overload/aandachtsblindheid, van de kapitein.

Naast praktische ongemakken bij aanvaringen loopt ook het personeel aan boord risico; lichamelijke, maar ook psychisch. In het verleden zijn er dodelijke slachtoffers door aanvaringen in de binnenvaart, maar ook het vertrouwen op eigen kennis en kunde van kapiteins wordt beschadigd. Ook krijgen aanvaringen volop aandacht. Vandaag de dag worden nieuwsberichten en foto’s snel gedeeld door kanalen als Facebook en Twitter. Dit soort nieuwsberichten leiden tot imagoschade voor rederijen; veiligheid aan boord wordt in twijfel getrokken.

VOORKOMEN VAN AANVARINGEN TUSSEN STUURHUT EN BRUG

Bridgescout® informeert de kapitein over een potentieel risico tot aanvaring en is daardoor een hulpmiddel voor elke kapitein in de binnenvaart. Vanaf 500 meter tot een object begint Bridgescout® met scannen, op basis van het door Sensor Maritime ontwikkelde Bridgescout®-kaartsysteem. Indien de stuurhut te hoog staat om een naderend object te passeren, er onvoldoende doorvaarthoogte is, wordt er (tijdig) een alarm gegenereerd.

Met Bridgescout® vaar je veiliger